„Solidarność” przy Muzeum Zamek w Łańcucie zadowolona

Bożena Lauzer, przewodnicząca Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” przy Muzeum-Zamku w Łańcucie z zadowoleniem przyjęła informację Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego o zamiarze ogłoszenia konkursu na kandydata na stanowisko dyrektora Muzeum – zamek w Łańcucie. Postępowanie konkursowe rozpocznie się 1 sierpnia, a przewidywany termin zakończenia postępowania konkursowego planuje się na 16 października 2023 roku.

Kolejnym powodem do zadowolenia jest efekt udziału przedstawicieli „Solidarności” w spotkaniu dotyczącym przeciwdziałaniu spłaszczeniu wynagrodzeń pracowników Muzeum Zamek w Łańcucie, które odbyło się 21 lipca w Departamencie Kultury i Ochrony Dziedzictwa Narodowego Podkarpackiego Urzędu Marszałkowskiego. Pracowników na pewno ucieszył fakt przeznaczenia przez organizatora znaczących środków na podwyżki wynagrodzeń, niemniej przed „Solidarnością” kolejne zadanie, czyli podjęcie rozmów z dyrektorem w temacie racjonalnego podziału przyznanych środków.