Podziękowania dla „Solidarności”

Jubileuszowe Podziękowanie dla NSZZ „Solidarność” Regionu Rzeszowskiego

Z ogromną radością i wdzięcznością pragniemy podzielić się wyjątkowym wyróżnieniem, jakie otrzymaliśmy od Metropolitalnego Wyższego Seminarium Duchownego Archidiecezji Lwowskiej. W dniu 23 maja 2016 roku, w związku z jubileuszem 25-lecia odnowienia struktur kościelnych na Ukrainie oraz 10-lecia reaktywacji Seminarium, zostaliśmy uhonorowani szczególnym certyfikatem podziękowania.

Podziękowanie zostało wręczone NSZZ „Solidarność” Regionu Rzeszowskiego w dowód uznania za wszelką pomoc i wsparcie, jakie nasza organizacja nieustannie oferuje. Jest to dla nas znak, że nasze działania przynoszą realne owoce i mają pozytywny wpływ nie tylko w naszym regionie, ale i poza jego granicami.

Certyfikat został podpisany przez Jego Ekscelencję Księdza Arcybiskupa Mieczysława Mokrzyckiego, Metropolitę Lwowskiego, co czyni to wyróżnienie jeszcze bardziej wyjątkowym. Jesteśmy głęboko poruszeni tym gestem i chcemy wyrazić naszą głęboką wdzięczność Metropolitowi oraz wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju kościelnych struktur na Ukrainie.

Wokół tekstu jubileuszowego certyfikatu umieszczone zostały fotografie, które ukazują piękno odnowionych kościelnych budynków, w tym wieżę kościelną i zabytkowe gmachy Seminarium Duchownego. Te wizualne akcenty podkreślają znaczenie miejsca i ludzi, dla których nasza pomoc jest dedykowana.

Dziękujemy za wszelkie wsparcie i zaufanie, które pozwoliły nam dotrzeć do tego punktu. Jest to dla nas kolejny krok na drodze służenia innym i dzielenia się solidarnością.